Log in
A+ A A-

Καναδάς: Συνελήφθησαν οι δραπέτες που ζήλεψαν τον... Παλαιοκώστα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι τρεις Καναδοί δραπέτες, οι οποίοι, πριν από δυο εβδομάδες, είχαν αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές του Quebec

Η υπόθεσή τους θύμισε τις δυο αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα, το 2006 και το 2009, από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και εκείνοι έκαναν χρήση ελικοπτέρου. Όμως, αν και ο Ριτζάι συνελήφθη και πάλι, ο Παλαιοκώστας εξακολουθεί να αναζητείται. Στην περίπτωση των τριών Καναδών, η απόδραση δεν κράτησε για πολύ, αφού χρειάστηκε να περάσουν μόλις δυο εβδομάδες για να εντοπιστούν και να συλληφθούν εκ νέου στο Μόντρεαλ.

Πρόκειται για τον Yves Denis (35 ετών), τον Denis Lefebvre (53 ετών) και τον Serge Pomerleau (49 ετών), οι οποίοι είχαν αποδράσει με κινηματογραφικό τρόπο στις 7 Ιουνίου. Έκτοτε ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστούν και να επιστρέψουν στις φυλακές. Η επιχείρηση αυτή έμελε να στεφθεί με επιτυχία στη 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν άνδρες της ομάδας SWAT τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν σώους, προκειμένου να λογοδοτήσουν εκ νέου στην Δικαιοσύνη.

Οι τρεις δραπέτες εμπλέκονται σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση με ναρκωτικά και όπλα, που είχε συγκλονίσει τον Καναδά το 2010. Σύμφωνα με το CBC, μεταξύ των κατηγοριών που τους αποδίδονται είναι και αυτή της δολοφονίας.