Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Αργεντινή: Ολοταχώς προς νέα χρεωκοπία

  • Written by 

Σε νέα χρεωκοπία ωθείται η Αργεντινή, όπως εποιβεβαίωσε χθες και από τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Άξελ Κίσιλοφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερς, οι πληρωμές της Αργεντινής σε ξένο νόμισμα για την εξυπηρέτηση του χρέους της θα αυξηθούν σε 9,4 δισ. δολάρια το επόμενο έτος και μπορεί να φθάσουν και τα 10,8 δισ. δολάρια, καθώς η κυβέρνηση στο Μπουένος Άιρες συμφώνησε εφέτος να προχωρήσει σε πληρωμές συνολικού ύψους περίπου 1,5 δισεκ. δολαρίων, το 2015, στη Λέσχη των Παρισίων, την Παγκόσμια Τράπεζα και τη Repsol.

Η Αργεντινή, για να μπορέσει να επανέλθει, στις αγορές, θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους επενδυτές που δεν δέχθηκαν τις προσπάθειες για το «κούρεμα» των ομολόγων της και που πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα μία ακόμη νίκη σε βάρος της χώρας στα αμερικανικά δικαστήρια.

Η επόμενη πληρωμή των ομολόγων πρέπει να γίνει στις 30 Ιουνίου και η Αργεντινή έχει περίοδο χάριτος ενός μήνα, που σημαίνει ότι εάν δεν πληρώσει θα βρεθεί σε κατάσταση τεχνικής χρεοκοπίας στις 30 Ιουλίου.