Log in
A+ A A-

Νετανιάχου: Δεν πιστεύω τον Ρουχανί

Τις αμείωτες επιφυλάξεις του Ισραήλ απέναντι στο διπλωματικό άνοιγμα του Ιράν προς τη διεθνή κοινότητα εξέφρασε την Τρίτη ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιώντας πως το Τελ Αβίβ, έστω μόνο του, δεν πρόκειται να επιτρέψει την ύπαρξη ενός πυρηνικά οπλισμένου Ιράν.

Ο κ. Νετανιάχου αποκάλεσε τον νέο, μετριοπαθή πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, «ένα λύκο μεταμφιεσμένο ως πρόβατο», κατηγορώντας παράλληλα την Τεχεράνη πως επιδιώκει να παράγει πυρηνικά όπλα προλαβαίνοντας την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

«Εύχομαι να μπορούσα να πιστέψω τον Ρουχανί, αλλά δεν τον πιστεύω. Το Ιράν θέλει να βρεθεί στη θέση να κινηθεί γρήγορα προς την κατασκευή πυρηνικών βομβών, πριν η διεθνής κοινότητα μπορέσει να το εντοπίσει, πόσο μάλλον να το αποτρέψει», σημείωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Νετανιάχου.

Τόνισε δε πως ακόμα κι αν το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτρέψει στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, ακόμα κι αν χρειαστεί να σταθεί μόνο του απέναντι στην Τεχεράνη.

Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε πως ένα πυρηνικό Ιράν θα ισοδυναμούσε με «50 Βόρειες Κορέες».

Τέλος, ο κ. Νετανιάχου κατηγόρησε την Τεχεράνη πως «υποστηρίζει το καθεστώς της Συρίας» ένα καθεστώς που «χρησιμοποιεί χημικά όπλα κατά του ίδιου του του λαού».

ΣΚΑΪ