Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Συνεχίζουν την προέλαση οι τζιχαντιστές

  • Written by 

Στον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πέρασε το κοίτασμα πετρελαίου "Αλ Όμαρ" της Συρίας, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Οι Σύριοι αντάρτες δεν κατάφεραν να απωθήσουν τους σουνίτες τζιχαντιστές και υποχώρησαν, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πλέον το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της πλούσιας σε κοιτάσματα πετρελαίου επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, όπου βρίσκεται το "Αλ Όμαρ" όπως και η πλειονότητα των πετρελαιοπηγών σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με την μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

Η Συρία δεν είναι μια σημαντική πετρελαιοπαραγωγός χώρα και δεν έχει εξάγει πετρέλαιο από τα τέλη του 2011 που τέθηκαν σε ισχύ οι διεθνείς κυρώσεις για να ενισχυθεί η άσκηση πιέσεων στον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ. Πριν από την επιβολή των κυρώσεων αυτών, η Συρία εξήγαγε 370.000 βαρέλια ημερησίως, κυρίως στην Ευρώπη.
Σέ άνα άλλο μέτωπο, απελευθερώθηκαν σήμερα μετά από τρεις εβδομάδες ομηρίας οι 32 Τούρκοι οδηγοί φορτηγών που είχαν απαχθεί στο Ιράκ από σουνίτες αντάρτες. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου οι όμηροι παραδόθηκαν στο γενικό προξενείο της Τουρκίας της Αρμπίλ" και θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με του Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, η Άγκυρα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση και των άλλων 49 Τούρκων, μεταξύ των οποίων στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, διπλωμάτες και παιδιά, που απήχθησαντον περασμένο μήνα από τους τζιχαντιστές στην Μοσούλη. Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι περίπου 50 νοσοκόμες από την Ινδία έπεσαν θύματα απαγωγής από ένοπλους μαχητές στο Τικρίτ. Οι ένοπλοι ανέβασαν τις γυναίκες σε λεωφορεία και τις πήραν προς άγνωστη κατεύθυνση.