Log in
A+ A A-

Επεισόδια στη πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στην Αθήνα

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εκατοντάδες μαθητές από λύκεια της Αθήνας διαδηλώνοντας ενάντια στις αλλαγές που πρόκειται να φέρει στην Παιδεία το νέο νομοσχέδιο του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Αυτήν την ώρα περίπου περισσότεροι από 1.500 μαθητές που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και πραγματοποίηθηκε συναυλία κινούνται μέσω των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Οι μαθητές με πανό και συνθήματα ζητούν τη μη κατάθεση του λεγόμενου "νομου Γαβρόγλου", που όπως λένε τούς στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τους στέλνει στην παραπαιδεία, ενώ παράλληλα οδηγούν σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, με "παραλήπτες" τον κ. Γαβρόγλου αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Στο κάλεσμα της για τη σημερινή κινητοποίηση η επιτροπή των μαθητών σημειώνει μεταξύ άλλων: "Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο: Θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις:

Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές επί δύο. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.

Θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς.

Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.Θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας.

Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε.

Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών."

Στο μεταξύ, πέραν της πορείας, ένταση δημιουργήθηκε στο Σύνταγμα μεταξύ ομάδας μαθητών που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και δυνάμεις της Αστυνομίας.