Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ελληνικό γλυπτό στο πάρκο "Γαία" του Μόντρεαλ

  • Written by 

Μία σφαίρα με τους ολυμπιακούς κύκλους και κλαδιά δάφνης κοσμεί από χθες το πάρκο «Γαία» στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Πρόκειται για το έργο του Πραξιτέλη Τζανουλίνου, γνωστού γλύπτη από την Τήνο, το οποίο έφτιαξε στην Ελλάδα. Είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και ζυγίζει 320 κιλά. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο δήμαρχος του Town of Mount Royal όπου βρίσκεται και το ελληνικής ονομασίας πάρκο.

«Το έργο είναι προσφορά προς τον δήμο από την ελληνική παροικία του Μόντρεαλ, ως φόρος τιμής στην πόλη, από όπου πέρασε δύο φορές η Ολυμπιακή Φλόγα. Το πάρκο επιλέχθηκε δεδομένου του ελληνικού του ονόματος αλλά και γιατί συμβολίζει τη Γη, όπως την αποτύπωσε ο Έλληνας γλύπτης, με τις λωρίδες της ειρήνης και τους ολυμπιακούς κύκλους της συμφιλίωσης των λαών».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Θάνος Καφόπουλος, δήλωσε ότι νιώθει περήφανος που ένα ελληνικό έργο κοσμεί ένα απο τα ωραιότερα σημεία του Μόντρεαλ και ευχαρίστησε τόσο τον δήμο, για την υποδοχή του γλυπτού, όσο και τις τέσσερις ελληνικές οικογένειες, που πρόσφερα χρήματα για την κατασκευή του. Το έργο είναι προσφορά προς τον δήμο από την ελληνική παροικία του Μόντρεαλ.