Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Έκκληση Π.Ο.Υ. για πρόσβαση στην Γάζα

  • Written by 

Έκκληση για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα ώστε να επιτραπεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να απομακρύνουν τους τραυματίες και να μεταφέρουν στην περιοχή φάρμακα, έκανε σήμερα Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν καταστραφεί τέσσερα νοσοκομεία σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Ο ανθρωπιστικός διάδρομος θα πρέπει να χαραχθεί ώστε να προστατεύει την ασφαλή πρόσβαση των ασθενών στα σημεία διέλευσης και την έξοδό τους από τη Λωρίδα της Γάζας για την παροχή ιατρικής φροντίδας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ τα ξημερώματα ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Χαν Γιούνις, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή ενώ τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι στο πλαίσιο των προσπαθειών για εκεχειρία παρουσίασε την πρόταση του στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου και σύμφωνα με αυτή προβλέπεται μιας εβδομάδας προσωρινή κατάπαυση του πυρός με τα ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν μερικώς από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ίδιος πρότεινε ακόμη σε Ισραήλ και Χαμάς να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη διευθέτηση της κρίσης με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση.