Log in
A+ A A-

Γάζα: Θρίλερ με την 24ωρη εκεχειρία

Χαώδης παραμένει η κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, με την Κυβέρνηση του Ισραήλ να χαρακτηρίζει "μη σοβαρή" την ανακοίνωση για 24ωρη εκεχειρία από πλευράς της Χαμάς, κατηγορώντας την παλαιστινιακή πλευρά ότι συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραηλινό έδαφος.

"Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους. Θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται προκειμένου να υπερασπιστούμε το λαό μας", ανέφερε ο Νετανιάχου στο CNN, καταδεικνύοντας ότι η ένταση απέχει πολύ από το να φτάσει στην εκτόνωση. Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του NBC, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε εκφράσει την άποψη ότι μοναδική επιλογή θα ήταν μια ειρηνευτική πρωτοβουλία με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.

Από την πλευρά της, η Χαμάς είχε εξαγγείλει 24ωρη εκεχειρία στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα (7 το πρωί ώρα Νέας Υόρκης) την Κυριακή, με αφορμή την κατάσταση του Παλαιστινιακού λαού αλλά και την γιορτή λήξης του Ραμαζανιού. Αντίθετα, το Ισραήλ είχε εξαγγείλει 24ωρη εκεχειρία το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), αλλά τελικά κατήγγειλε ρίψη ρουκετών και οβίδων από την Χαμάς.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουν χάσει την ζωή τους 1060 Παλαιστίνιοι, ενώ 6000 είναι οι τραυματίες. Στην αντίπερα όχθη, από την έναρξη των επιχειρήσεων, τραυματίστηκαν θανάσιμα 43 Ισραηλινοί στρατιώτες.