Ο ιός Έμπολα χτύπησε δυο Αμερικανούς
- Written by C.Athanasatos
Δυο Αμερικανοί, μέλη της αποστολής των Σαμαρειτών κατά του ιού Έμπολα στην Δυτική Αφρική, προσβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τη νόσο, όπως αναφέρουν τα σχετικά επίσημα στοιχεία.
Ο λόγος για τον γιατρό Kent Brantly, 33 ετών, ο οποίος άρχισε να νοιώθει τα συμπτώματα του ιού την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν διαπίστωσε ότι υποφέρει από την Έμπολα, έθεσε ο ίδιος τον εαυτό του σε καραντίνα για να μην γίνει επικίνδυνος για μετάδοση του ιού.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά στη Nancy Writebol, μέλος του προσωπικού, η οποία έχει μετακομίσει στην Μονρόβια μαζί με τον σύζυγό της για τον ίδιο σκοπό από τον περασμένο Αύγουστο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, στην Δυτική Αφρική έχουν εντοπιστεί 1093 κρούσματα του ιού Έμπολα.