Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Γἀζα:Χτύπησαν νοσοκομείο και καταυλισμό προσφύγων

  • Written by 

Ένας παιδότοπος σε καταυλισμό προσφύγων αλλά και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας χτυπήθηκαν από νέα πυραυλική επίθεση των ισραηλινών.

Ο πύραυλος έπεσε στον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα που είναι το μεγαλύτερο της πόλης της Γάζας και το οποίο μέχρι σήμερα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς.

Την ίδια ώρα, μία τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε πάρκο στο βόρειο τμήμα της Γάζας με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον οκτώ παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν 40 άνθρωποι. Οι βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό αλ-Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, δήλωσε ένας γιατρός του νοσοκομείου Σίφα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Το Ισραήλ δεν πήρε την ευθύνη για τις επιθέσεις υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Οι νέες επιθέσεις σημειώνονται κατά την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Ειντ αλ-Φιντρ και τερματίζουν τη σχετική ηρεμία που επικρατούσε τις τελευταίες ώρες στα παλαιστινιακά εδάφη της Γάζας.