Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Υπάρχει φόβος για την Βρετανία με τον Εμπολα

  • Written by 

«Καμπανάκι» για τον ιό Έμπολα, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 670 άνθρωποι στη Δυτική Αφρική, έκρουσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.


Μιλώντας στο BBC, ο Βρετανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τον ιο «απειλή για την Βρετανία», γνωστοποιώντας ότι αργότερα εντός της ημέρας θα προεδρεύσει της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρούσματα του ιού στη χώρα.

Την 1η Ιουλίου, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Βρετανούς γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για τα συμπτώματα του Έμπολα κυρίως σε άτομα που έχουν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες της Δυτικής Αφρικής ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε εξαιτίας της ανησυχίας για την επιδημία του Έμπολα.

Η ανησυχία εντάθηκε ύστερα από τον θάνατο ενός άνδρα από τη Λιβερία, ο οποίος είχε ταξιδέψει μέσω ενός κομβικού αεροδρομίου της Νιγηρίας την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είπε ο Χάμοντ στο BBC, η κυβέρνηση είναι «απολύτως επικεντρωμένη» στην αντιμετώπιση της απειλής που συνιστά ο ιός Έμπολα, περιλαμβανομένης της «λήψης προληπτικών μέτρων, είτε στη Βρετανία, είτε για την προστασία των υπηκόων μας στην πληγείσα περιοχή».