Log in
A+ A A-

Δυτική Αφρική: Αεροπορικός αποκλεισμός λόγω Έμπολα

Σε ακυρώσεις πτήσεων προς τις χώρες της Δυτικής Αφρικής προχωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες, υπό τον φόβο της επιδημίας του ιού έμπολα.

Η τελευταία εταιρεία που προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια ήταν η British Airways, η οποία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τελείως την αεροπορική σύνδεση με την Σιέρρα Λεόνε και την Λιβερία, εξαιτίας του σοβαρού ζητήματος δημόσιας υγείας που έχει προκύψει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι όμως μόνο η British που προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Emirates σταμάτησε τις πτήσεις προς την Γιουνέα, θέτοντας ζήτημα ασφάλειας των επιβατών και του προσωπικού της, το οποίο τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα.

Την ίδια στιγμή, στις χώρες όπου βρίσκεται σε έξαρση ο ιός, επικρατεί ένα πραγματικό χάος. Ήδη, στην Σιέρα Λεόνε υπάρχει εντολή για παρέμβαση του στρατού, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Παράλληλα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και από την ταφή των νεκρών, εάν τα πτώματα δεν περάσουν από την προβλεπόμενη απολύμανση.