Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ο Ερντογάν δεν ειναι gentleman!

  • Written by 

Ούτε η πρώτη είναι, ούτε και η τελευταία φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν τα βάζει με μέρος των τουρκικών ΜΜΕ, καθώς θεωρεί πως τον αντιπολιτεύονται με απροκλητο και προσβητικό τρόπο.

Αυτή τη φορά τα βέλη του τα έστρεψε προς τη δημοσιογράφο Αμπερίν Ζαμάν την οποία «στόλισε» με ουκ ολίγες απαξιωτικές εκφράσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης, την Πέμπτη, στη νότια Τουρκία ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην Ζαμάν (της σκιαγράφησε, δεν την ονομάτισε) και την αποκάλεσε «ξεδιάντροπη» και «στρατευμένη».

Η οργή του Ερντογάν προκλήθηκε έπειτα από τηλεοπτική συνέντευξη που πήρε η Ζαμάν -που αρθρογραφεί στην Taraf και είναι ανταποκρίτρια του Economist στην Τουρκία- από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την Τετάρτη, τον οποίο ρώτησε εάν «η μουσουλμανική κοινωνία είναι σε θέση να αμφισβητήσει τις αρχές».

Αίφνης, η Ζαμάν μπήκε στο στόχαστρο των φιλοκυβερνητικών, ενώ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «άκουσε» ουκ ολίγα. Ο Ερντογάν την επόμενη ημέρα φωτογραφίζοντάς την τήν αποκάλεσε, «αναίσχυντη, στρατευμένη γυναίκα, μεταμφιεσμένη με το όνομα της δημοσιογράφου».

«Κατανόησε τη θέση σου», δήλωσε ο Ερντογάν. «Σου έδωσαν ένα στυλό και γράφεις μια στήλη σε μία εφημερίδα», φώναξε σε μια προσπάθεια να δυσφημίσει τη δημοσιογράφο.

«Και στη συνέχεια, σε προσκαλούν σε ένα κανάλι που ανήκει στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Doğan και προσβάλλεις μια κοινωνία που αποτελείται 99% από μουσουλμάνους», είπε.

Ο Ερντογάν κάλεσε, ακόμη, τη δημοσιογράφο και τον Κιλιτσντάρογλου να συνεχίσουν με «αυτήν την νοοτροπία», προσθέτοντας πως «για το λόγο αυτό, αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σας εκλέξει ως κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Doğan κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των ΜΜΕ της Τουρκίας και ο ιδιοκτήτης του έρχεται συχνά σε αντίθεση με τον Ερντογάν.