Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Εφαρμογή - απάτη για αλλαγή χρώματος στο Facebook

Μια κακόβουλη εφαρμογή που υπόσχεται να... αλλάξει χρώμα στην σελίδα προφίλ του Facebook κυκλοφορεί ευρέως το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο σε χρήστες PC όσο και smartphones.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, εάν ο χρήστης του Facebook κάνει κλικ στην εφαρμογή, τότε οδηγείται σε ένα μολυσμένο website, δήθεν για να παρακολουθήσει ένα "διδακτικό βίντεο" για το πώς θα αλλάξει χρώμα στο προφίλ του.  Από την στιγμή που θα πει "ναι" στο υποτιθέμενο βίντεο, ανοίγει την "κερκόπορτα" του προφίλ του για τους χάκερς, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να αποστέλουν μαζικά υλικό και στους φίλους του.

Σε περίπτωση που ο χρήστης πει "όχι" στην ηλεκτρονική διδασκαλία, τότε η ιστοσελίδα θα του κατεβάσει έναν video player για βίντεο πορνό (εάν πρόκειται για PC) ή ένα υποτιθέμενο antivirus, όπου θα είναι ενσωματωμένο ένα κακόβουλο πρόγραμμα malware.  

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η μόνη ασφαλής εφαρμογή για να αλλάξει το χρώμα στο προφίλ διανέμεται από την Google, στην ηλεκτρονική διεύθυνση colormyfacebook.com