Log in
A+ A A-

Στην Δυτική Αφρική τα πειραματικά φάρμακα κατά του Έμπολα

Το "πράσινο φως" για την χορήγηση των πειραματικών φαρμάκων κατά του Έμπολα έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επικαλούμενος την ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας, αλλά και τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, οι οποίες ξεπερνούν τις χίλιες.

 "Ο αυξημένος αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό το 2014, λόγω της επιδημίας στην Δυτική Αφρική, σε συνδυασμό με τους πολλούς θανάτους, μας υποχρεώνει να εγκρίνουμε την χρήση πειραματικών φαρμάκων, σε μια προσπάθεια να σωθούν ζωές και να περιοριστεί η επιδημία, ανέφερε η ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, η αποτελεσματικότητα του πιο διαδεδομένου πειραματικού σκευάσματος παραμένει αμφίβολη.  Όλα αυτά καθώς, από την μια πλευρά, υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις σε ό,τι αφορά στους δυο Αμερικανούς ακτιβιστές, που προσβλήθηκαν πρώτοι.  Αντίθετα, ο Ισπανός ιερέας, για τον οποίο εστάλη δόση φαρμάκου, δεν ανταποκρίθηκε και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

"Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα με ένα φάρμακο που δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους: Δεν ξέρεις εάν θα βοηθήσει και ποιους", αναφέρει ρεπορτάζ του CNN.

Πάντως, δόση του φαρμάκου ZM-App εστάλη στην Δυτική Αφρική, προκειμένου να διαφανεί εάν μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς.  

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 1013, σε σύνολο 1848 κρουσμάτων.