Log in
A+ A A-

Καλιφόρνια: Μαθητές σχεδίαζαν μαζικές δολοφονίες στο σχολείο τους

Ένα πολλαπλό φονικό, με θύματα υπαλλήλους του σχολείου και συμμαθητές τους, είχαν σχεδιάσει δυο μαθητές ενός Λυκείου στην Καλιφόρνια, αλλά τελικά έγιναν αντιληπτοί από την Αστυνομία και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το CNN, η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην περιοχή της South Pasadena και θα μπορούσε να έχει τραγικές διαστάσεις, εάν τα σχέδια δεν αποκαλύπτονταν λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς έφτασαν οι πληροφορίες στην Αστυνομία, η σχετική ανακοίνωση όμως απονέμει τα εύσημα σε στελέχη του σχολείου, που διέκριναν προβληματική συμπεριφορά από πλευράς των μαθητών.

Παράλληλα, το σχολείο απέστειλε επιστολή στους γονείς όλων των μαθητών, όπου τους πληροφορεί για το τι συνέβη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι, πλέον, δεν τίθεται κανένα ζήτημα ασφαλείας.

"Η Αστυνομία ελέγχει την κατάσταση και αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει απειλή για μαθητές και προσωπικό", καταλήγει η επιστολή.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο ένας από τους μαθητές συνελήφθη την Δευτέρα, σε αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του.  Μόλις πληροφορήθηκε για το γεγονός, ο επίδοξος συνεργός του επιχείρησε να ξεφύγει, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Το σχολείο θα ξεκινήσει την λειτουργία του την Πέμπτη και, αναμφίβολα, η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην μαθητική κοινότητα.