Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Φόβοι για νέα θύματα μετά τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου

Φόβους για περαιτέρω εκτελέσεις και μεγαλύτερη αιματοχυσία από την εκδικητική μανία των τζιχαντιστών προκαλεί στην Αμερικανική Κοινή Γνώμη το φρικτό βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου James Foley.

Στο σχετικό βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης ως "μήνυμα για την Αμερική", ο Foley διαβάζει ένα μήνυμα - προφανώς γραμμένο από τους απαγωγείς - πως ο αληθινός δολοφόνος του είναι η ίδια η χώρα του.

"Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο.  Μακάρι να μπορούσα να ελπίζω ότι θα δω ξανά την οικογένειά μου για μια ακόμη φορά", ακούστηκε να λέει ο Foley πριν ο μαυροφορεμένος άνδρας που βρισκόταν δίπλα του - πιθανότατα Βρετανός, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες - τον αποκεφαλίσει στυγνά και ψυχρά μπροστά στην κάμερα.

"Ποτέ δεν ήμασταν πιο περήφανοι για τον γιο μας τον Τζιμ.  Έδωσε την ζωή του προσπαθώντας να αναδείξει στην Κοινή Γνώμη το μαρτύριο των κατοίκων της Συρίας", ανέφερε η μητέρα του, Νταϊάν, σε ανάρτησή της στην σελίδα "Free James Foley" στο Facebook.

Πάντως, έντονη ανησυχία προκαλεί και η εικόνα ενός ακόμη Αμερικανού ομήρου, τον οποίο υποδεικνύει ο Ισλαμιστής "πρωταγωνιστής" του βίντεο, και πιθανολογείται ότι είναι ο επίσης δημοσιογράφος Steven Sotloff, που απήχθη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας το 2013.  Οι δημιουργοί του βίντεο προειδοποιούν ότι "η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή", απαιτώντας από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον του ISIS.