Log in
A+ A A-

Φέργκιουσον: Τον Οκτώβριο η απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης στον Αστυνομικό

Μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου ενδέχεται να διαρκέσει η ερευνητική διαδικασία της Δικαιοσύνης στο Φέργκιουσον για το κατά πόσον η υπόθεση του 18χρονου Μάικλ Μπράουν θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

 

Αυτό δήλωσε ξεκάθαρα ο Εισαγγελέας του Σεντ Λούις, Ρόμπερτ Μακάλοχ, ο οποίος επρόκειτο να ξεκινήσει την παρουσίαση της υπόθεσης στους δικαστικούς λειτουργούς από σήμερα, χωρίς όμως να μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για τον χρόνο κατά τον οποίο θα ληφθούν αποφάσεις.

"Ενδεχομένως να φτάσουμε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία.  Θέλουμε να γίνουν όλα σύντομα, αλλά και με κάθε λεπτομέρεια", τόνισε ο Εισαγγελέας, ο οποίος δήλωσε πως η Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την κοινωνική πίεση για άμεση εξέλιξη στην υπόθεση.

"Δεν θα βιαστούμε και δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω.  Θα θέσουμε υπόψη τους κάθε έγγραφο, κάθε φωτογραφία, κάθε πληροφορία και κάθε φυσική απόδειξη", ανέφερε ο Μακάλοχ.

Μέχρι να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπράουν θα βρίσκεται σε ειδική άδεια μετ' αποδοχών.