Log in
A+ A A-

Εξιτήριο και για τους δυο Αμερικανούς ασθενείς του Έμπολα

Εξιτήριο έλαβαν και οι δυο Αμερικανοί ασθενείς του Έμπολα, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Έμορυ της Ατλάντα, καθώς, στις τελευταίες εξετάσεις που υποβλήθηκαν, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

 

Κι αν για τον ιατρό Δρ. Κεντ Μπράντλυ ήταν γνωστό τις τελευταίες ώρες πως κέρδισε την άνιση μάχη με τον Έμπολα, η πιο εντυπωσιακή είδηση αφορά στην δεύτερη ασθενή, Νάνσυ Ράιτμπολ, η οποία, σύμφωνα με το CNN, πήρε εξιτήριο υπό άκρα μυστικότητα την περασμένη Τρίτη.

Την αποκάλυψη στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο έκανε μέλος του στενού οικογενειακού της περιβάλοντος, παρά το γεγονός ότι σχετικές ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγείας της αναμένονταν κατά την διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ενόψει του εξιτηρίου του Μπράντλυ.

Σε ό,τι αφορά στον Δρ. Κεντ Μπράντλυ, οι πληροφορίες από το νοσοκομείο Έμορυ αναφέρουν ότι υποβλήθηκε σε δυο διαδοχικές εξετάσεις αίματος μέσα σε δυο μέρες, από τις οποίες και διαπιστώθηκε πως ο ιός δεν υπάρχει πλέον στον οργανισμό του.

Σε κάθε περίπτωση, η αποθεραπεία των δυο ασθενών σκορπά ικανοποίηση και ελπίδα στην ιατρική κοινότητα, που, μέχρι σήμερα, παρακολουθούσε την επιδημία του Έμπολα να οδηγεί στον θάνατο περισσότερους από 1300 ασθενείς.

Πλέον, το μεγάλο ερώτημα αφορά στην αγωγή που ακολούθησαν οι δυο ασθενείς και κατά πόσον οι περιπτώσεις τους θα αποτελέσουν το "πράσινο φως" για την περαιτέρω κυκλοφορία του φαρμακευτικού σκευάσματος.