Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

To τελευταίο e-mail των Ισλαμιστών για τον Φόλεϊ

  • Written by 

Το τελευταίο e-mail των ισλαμιστών του Isis προς την οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ στο οποίο ανέφεραν πως θα τον σκότωναν σε αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, δημοσίευσε το δημοσιογραφικό σάιτ στο οποίο εργαζόταν ο Αμερικανός δημοσιογράφος με την σύμφωνη γνώμη και της οικογένειας του.

Η GlobalPost, επέλεξε να το δημοσιεύσει με σκοπό τη διαφάνεια αλλά και για να πει την πλήρη ιστορία του Τζιμ. Το e-mail με παραλήπτη «την Αμερικανική κυβέρνηση και τα πρόβατά τους, δηλαδή τους πολίτες» γράφει:


«Σας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για να διαπραγματευτείτε την απελευθέρωση του ανθρώπου σας μέσω λύτρων όπως έκαναν κι άλλες κυβερνήσεις». Προσφερθήκαμε να ανταλλάξουμε τον φυλακισμένο για «Μουσουλμάνους που βρίσκονται σήμερα υπό την κράτησή σας. Αντ' αυτού, «συνεχίζετε τους βομβαρδισμούς στους μουσουλμάνους του Ιράκ για άλλη μία φορά, με επιθέσεις, την ώρα που αποφεύγετε μία κατά πρόσωπο αντιπαράθεση».

Δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν λυπούνται τις γυναίκες, τα παιδιά ή τους ηλικιωμένους, η οργάνωση προσθέτει: «Δε θα λυπηθούμε κι εμείς τους δικούς σας». Το email καταλήγει με τη δήλωση πως ο Φόλεϊ «θα εκτελεστεί ως άμεσο αποτέλεσμα των παραβάσεών σας προς εμάς».


Η GlobalPost αναφέρει ότι η οικογένεια Φόλεϊ δεν είχε «πολλές ευκαιρίες να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση του Τζιμ». «Μετά από ένα χρόνο χωρίς επαφή, οι Φόλεϊ έλαβαν το πρώτο μήνυμα από τους απαγωγείς του Τζιμ στις 26 Νοεμβρίου 2013, απαιτώντας χρήματα και μάλιστα γρήγορα» γράφει η δημοσίευση. «Αφού οι μαχητές απέδειξαν στους Φόλεϊ και τους ερευνητές ότι κρατούσαν όντως τον Τζιμ, απαίτησαν λύτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ ή την απελευθέρωση απροσδιόριστου αριθμού κρατουμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι Φόλεϊ δεν είχαν ξανά νέα τους μέχρι το απειλητικό e-mail αυτό το μήνα, γράφει η GlobalPost. Η οικογένεια έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GlobalPost, Φιλ Μπαλμπόνι σε συνέντευξή του την Πέμπτη, προσθέτοντας πως το FBI συνέβαλε στη δημιουργία μιας απάντησης με έκκληση για έλεος.