Log in
A+ A A-

New Jersey: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα, ιδίως σε περιοχές του New Jersey, προκαλεί η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το Tri-State Area από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παρά το γεγονός ότι ο συναγερμός για τον ανεμοστρόβιλο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε, οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι ήταν αρκετές για να προκαλέσουν ζημιές σε κεντρικά σημεία, ενώ από συγκυρίες δεν σημειώθηκαν, μέχρι στιγμής, κάποιοι τραυματισμοί.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περιοχή του Paramus στο New Jersey, όπου δεκάδες δέντρα κατέρρευσαν στην East Ridgewood Avenue, ενώ ένα άλλο δέντρο έπεσε ακριβώς μπροστά από την είσοδο ενός σπιτιού. Την ίδια στιγμή, στο Dix Hills, ένα δέντρο έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα, με τον οδηγό να αποφεύγει τον τραυματισμό την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή.
Εκτός από πτώσεις δέντρων, έχουν καταγραφεί ζημιές και σε εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού, όπως συνέβη στο Emerson, όπου, εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι γραμμές ηλεκτροφόρων καλωδίων κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Τέλος, από τις κακές καιρικές συνθήκες επηρεάστηκε το πρόγραμμα των αεροδρομίων, αφού καθυστερήσεις πτήσεων καταγράφονται τόσο στα αεροδρόμια JFK και Newark όσο και στο LaGuardia, το οποίο εκτελεί εσωτερικά δρομολόγια.