Log in
A+ A A-

Επίθεση χάκερ στους υπολογιστές του Obamacare

Τους κεντρικούς υπολογιστές διαχείρισης του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας, έβαλαν στο στόχαστρο οι χάκερς κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς όμως να καταφέρουν να αποσπάσουν κάποια δεδομένα.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο των επιτηδείων μπήκε η ιστοσελίδα healthcare.gov, η οποία αποτελεί τον ηλεκτρονικό τόπο καταχώρησης στοιχείων για την ασφάλιση στα προγράμματα του Obamacare.  Όπως όμως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Υπηρεσιών Υγείας, Κέβιν Γκρίφις, αυτό που συνέβη ήταν να αντιγραφεί ένα πρόγραμμα malware σε έναν δοκιμαστικό server ο οποίος είχε συνδεθεί κατά λάθος στο διαδίκτυο, αλλά δεν περιελάμβανε τα στοιχεία των ασφαλισμένων, που, προφανώς, αναζητούσαν οι δράστες.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο προαναφερόμενος malware ιός δεν προκάλεσε ιδιαίτερες επιπτώσεις στο σύστημα, αφού υπήρχε σε λανθάνουσα κατάσταση χωρίς να γίνει αισθητή η παρουσία του.

Πάντως, το γεγονός αποτέλεσε "καμπανάκι κινδύνου" για τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας, αφού μια ενδεχόμενη κλοπή στοιχείων των ασφαλισμένων του Obamacare θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τις κυβερνητικές υπηρεσίες.