Log in
A+ A A-

Στη Νεμπράσκα ο εικονολήπτης που προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Σε αμερικανικό έδαφος, και συγκεκριμένα σε ιατρικό κέντρο της Νεμπράσκα, νοσηλεύεται ο εικονολήπτης Ασόχα Μούκπο, ο οποίος προσβλήθηκε από τον έμπολα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Λιβερία για λογαριασμό του NBC.

Η περίπτωσή του είναι διαφορετική από τον ασθενή του Ντάλας, καθώς πρόκειται για περιστατικό που μεταφέρεται από την Αφρικανική χώρα με τον σκοπό της νοσηλείας και όχι για κάποιο άτομο το οποίο ταξίδεψε κανονικά και διαπίστωσε την ασθένεια στην πορεία.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο CNN, οι έλεγχοι των επιβατών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από τις χώρες "υψηλού κινδύνου" θα γίνουν πλέον πολύ πιο αυστηροί, ούτως ώστε να αποφευχθεί φαινόμενο σαν αυτό του Τέξας.

"Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και συζητούνται", ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το πρόβλημα έγκειται στον έλεγχο των αφιχθέντων από ενδιάμεσο.

"Οι απευθείας πτήσεις προς τις χώρες αυτές είναι πια σπάνιες.  Το πρόβλημα που έχουμε είναι ο έλεγχος των επιβατών που καταφθάνουν από ενδιάμεσους προορισμούς", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος στο CNN.