Log in
A+ A A-

Τέξας: Έχασε την μάχη ο Αμερικανός ασθενής του Έμπολα

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Τέξας ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος προσβλήθηκε από τον Έμπολα και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είχαν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του και να του χορηγήσουν την καλύτερη δυνατή φαρμακευτική αγωγή, ο οργανισμός του άτυχου άνδρα δεν άντεξε.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ασθενούς Έμπολα που νοσηλεύεται στις ΗΠΑ που δεν εξελίσσεται θετικά.  Παράλληλα, είναι ο μοναδικός από τους ασθενείς που παρουσίασαν τα συμπτώματα μετά την επιστροφή τους από την Δυτική Αφρική, χωρίς δηλαδή να έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο ή αεροσκάφος - ασθενοφόρο.

Την παρούσα χρονική στιγμή, υπάρχει άλλος ένας ασθενής με Έμπολα (σ.σ. εικονολήπτης του NBC στην Δυτική Αφρική) ο οποίος νοσηλεύεται σε αμερικανικό νοσοκομείο.

Ασφαλώς, μετά τον θάνατο του Ντάνκαν, κορυφώνεται η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με τα περίπου 30 άτομα που ήρθε σε επαφή, και, κυρίως, για τους τέσσερις στενούς συγγενείς του που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, υπό τον φόβο να εκδηλώσουν συμπτώματα.