Log in
A+ A A-

Τι δήλωσε η νοσηλεύτρια που προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Μήνυμα ελπίδας έστειλε η 26χρονη ασθενής του Έμπολα από την Μονάδα Απομόνωσης, όπου νοσηλεύεται, ευχαριστώντας το κοινό για την συμπαράσταση που επιδεικνύει στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ίδια και η οικογένειά της.

"Είμαι καλά και θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για τις ευχές και τις προσευχές τους", ανέφερε η 26χρονη Νίνα Φαμ, η οποία δίνει την δική της μάχη απέναντι στον Έμπολα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην Φαμ μεταγγίστηκε αίμα από θεραπευμένο ασθενή του Έμπολα, σε μια προσπάθεια να αναπτύξει τα ανάλογα αντισώματα και ο οργανισμός της να υπερνικήσει τον θανατηφόρο ιό.

"Είμαστε στο πλευρό της", δηλώνει η Διοίκηση του Texas Presbyterian Hospital, που, παράλληλα, παρακολουθεί στενά την υγεία και των υπόλοιπων νοσηλευτών που ενεπλάκησαν στην θεραπευτική διαδικασία του άτυχου ασθενή, ο οποίος μετέδωσε τον ιό στην συνάδελφό τους.

Από την πλευρά του, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών τονίζει πως το κρούσμα της νοσηλεύτριας ενδεχομένως να καταδεικνύει ότι οι ασθενείς του Έμπολα ίσως είναι πιο επικίνδυνη για μετάδοση απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, θέτοντας το θέμα αναπροσαρμογής των μέτρων ασφαλείας των νοσηλευτών.

Παράλληλα, τονίζεται ότι το σύνολο των πολιτών θα πρέπει να επιδεικνύει τα αντανακλαστικά που επέδειξε η νεαρή γυναίκα, η οποία προσήλθε στο νοσοκομείο ενώ είχε ακόμη χαμηλό πυρετό, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικά τεστ.