Log in
A+ A A-

Η ασθενής του Έμπολα είχε ταξιδέψει με αεροπλάνο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η δεύτερη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου του Ντάλας που βρέθηκε θετική στον Έμπολα, είχε ταξιδέψει την Δευτέρα με αεροσκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συνεπιβατών της και όχι μόνο!

 

Το θέμα έχει προκαλέσει την παρέμβαση της διεύθυνσης του Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών, αφού ο επικεφαλής, Τόμας Φρίντεν, τόνισε ότι η 29χρονη Άμπερ Βίνσον δεν έπρεπε να ταξιδέψει με μέσο μαζικής μεταφοράς, καθώς ο οργανισμός της βρισκόταν υπό επιτήρηση.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, την ώρα που επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο, η Βίνσον είχε ήδη αρχίσει να ανεβάζει πυρετό (37,5) και μετέβη τελικά στο νοσοκομείο του Ντάλας την Τρίτη, όπου και βρέθηκε θετική στον ιό.

Πλέον, το Κέντρο Πρόληψης προτίθεται να έρθει σε επαφή με τους περισσότερους από 130 επιβάτες της πτήσης, οι οποίοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το κατά πόσον ήρθαν σε επαφή με την 29χρονη.

Σε κάθε περίπτωση, η Βίνσον, η οποία δεν αποκλείεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις εφόσον αποθεραπευτεί, θα μεταφερθεί πιθανότατα στο νοσοκομείο Έμορυ της Ατλάντα, στο οποίο είχαν νοσηλευτεί άλλοι δυο ασθενείς του Έμπολα, που τελικά θεραπεύτηκαν.