Log in
A+ A A-

Νιου Τζέρσεϋ: Στο σπίτι της η νοσοκόμα που είχε ταξιδέψει στην Δυτική Αφρική

Υποχώρησε τελικά ο Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ, Κρις Κρίστυ, δίνοντας το "πράσινο φως" για να επιστρέψει σπίτι της η νοσοκόμα που είχε ταξιδέψει ως εθελόντρια στην Δυτική Αφρική και είχε απομονωθεί σε νοσοκομείο, υπό τον φόβο να εκδηλώσει συμπτώματα του Έμπολα.

Η νοσοκόμα είχε αντιδράσει έντονα στην σχετική εντολή, κάνοντας λόγο για "παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων της", ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

"Πρώτον, εξ όσων γνωρίζω, ο κ. Κρίστυ δεν είναι γιατρός.  Δεύτερον, δεν με έχει δει καν.  Τρίτον, δεν έχω κανένα σύμπτωμα από την ημέρα που επέστρεψα", δήλωσε η νεαρή νοσηλεύτρια.

Στην αντίπερα όχθη, το γραφείο του Κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϋ άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση της Kaci Hickox δεν έγινε κάποια υποχώρηση, αφού, ναι μεν πήρε εξιτήριο από την Μονάδα Απομόνωσης, όμως θα μεταφερθεί στο σπίτι της (σ.σ. ιδιωτικά και όχι με μέσο μαζικής μεταφοράς), όπου και θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για τις επόμενες 21 ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων, η 21ήμερη παρακολούθηση ενός ατόμου που ήρθε σε επαφή με ασθενείς του Έμπολα στην Δυτική Αφρική θα είναι υποχρεωτική.

Υπέρ της νοσηλεύτριας ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης

Πάντως, διαφορετική ήταν η οπτική που εξέφρασε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, αφού, παρά την συμφωνία Κουόμο - Κρίστυ, άσκησε κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της νοσοκόμας.

 "Είναι μια ηρωίδα και της φέρθηκαν με ασέβεια, χωρίς να της δώσουν ξεκάθαρες οδηγίες.  Σε αυτήν και τους συναδέλφους της οφείλουμε καλύτερη συμπεριφορά"