Log in
A+ A A-

Μπάιντεν: Δεν θα χάσουμε την Γερουσία

Την πίστη του ότι οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τελικά την πλειοψηφία τους στην Γερουσία, παρά τις δυσμενείς προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, εξέφρασε, μιλώντας στο CNN, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια, εμφανιζόμενος στο πλευρό των βασικών υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε πως, σε αντίθεση με τα περί αντιθέτου προβλεπόμενα, η Γερουσία θα παραμείνει υπό... Δημοκρατική πλειοψηφία.
 
"Δεν συμφωνώ με τους αναλυτές.  Πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε την πλειοψηφία μας στην Γερουσία", δήλωσε.
 
Παράλληλα, όμως, ο κ. Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως, ακόμη κι αν η Γερουσία βρεθεί σε... Ρεπουμπλικανικά χέρια, δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο η πολιτική της Κυβέρνησης Ομπάμα.
 
"Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουμε κάτι.  Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε τα επόμενα 2 χρόνια και, οδεύοντας στο 2016, οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να αποφασίσουν, είτε πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας, είτε όχι: Θα αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν ή απλώς θα προβάλουν πάντα εμπόδια;", κατέληξε ο κ. Μπάιντεν.
 
Σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, ένας από τους λόγους που ο Τζο Μπάιντεν ηγείται της προεκλογικής καμπάνιας των Δημοκρατικών είναι πως η δημοτικότητα του προέδρου Ομπάμα έχει πέσει αισθητά.