Log in
A+ A A-

Νέος ασθενής του Έμπολα μεταφέρεται στις ΗΠΑ

Σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες ώρες ένας μόνιμος κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος προσβλήθηκε από τον Έμπολα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Σιέρρα Λεόνε.

 

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για έναν χειρουργό ο οποίος υπηρετούσε σε νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν ήταν το ειδικό κέντρο αντιμετώπισης του Έμπολα ή κάποιο απλό νοσοκομείο.  Παράλληλα, όπως τονίστηκε, ο ασθενής είναι παντρεμένος με Αμερικανίδα, έχει παιδιά και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και αρκετά χρόνια.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα της Νεμπράσκα θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα ως προς την αντιμετώπιση περιστατικών του Έμπολα, έχοντας να επιδείξει αποτελεσματικότητα στα δυο περιστατικά που αντιμετώπισε κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Άλλωστε, οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν επιβάλει αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας για τους νοσηλευτές, προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν συνέπειες όπως αυτές του Τέξας, όπου δυο νοσοκόμες μολύνθηκαν από τον ιό λόγω πλημελλούς περίθαλψης του ασθενούς.