Log in
A+ A A-

Σεντ Λούις: Ελληνίδα αποσπούσε χρήματα από τράπεζες για να κάνει την... ζωή της στην Ελλάδα

Μια καλοστημένη απάτη, που είχε σαν τελικό στόχο την απόσπαση του ποσού του 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ελλάδα μέσω υπεραναλήψεων, έστησε μια 59χρονη από την Αθήνα στο Σεντ Λούις, αλλά συνελήφθη από την Αστυνομία.  Αναζητούνται οι συνεργοί της.

Ως επικεφαλής μιας αδίστακτης σπείρας που εξαπάτησε μεγάλες Αμερικανικές τράπεζες εμφανίζεται μια 59χρονη Ελληνίδα, η οποία συνελήφθη από την Αστυνομία του Σεντ Λούις.

Ο λόγος για την Δώρα Αργυροπούλου, με καταγωγή από την Αθήνα, που φέρεται να απέσπασε παράνομα ένα ποσό που φτάνει στο 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κ. Αργυροπούλου είχε ενεργό ρόλο σε «επιχειρήσεις – φαντάσματα», για τις οποίες ανοίχθηκαν οι σχετικοί παράτυποι λογαριασμοί.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, η 59χρονη και οι συνεργοί της εκμεταλεύτηκαν τους ευνοϊκούς όρους για τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς προκειμένου να τραβήξουν μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα μέσω υπερανάληψης, με την χρήση μιας απλής χρεωστικής κάρτας.  Εάν καταδικαστεί, κινδυνεύει με φυλάκιση 30 ετών ή/και ένα εκατομμύριο δολάρια πρόστιμο.

Οι συνεργοί της Ελληνίδας αναζητούνται.