Log in
A+ A A-

Μισούρι: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε Αφροαμερικανό - "Ήταν οπλισμένος" αναφέρουν οι Αρχές

Την ώρα που στη Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούνταν πορείες ενάντια στην αστυνομική βία, ένας άλλος Αφροαμερικανός έπεφτε νεκρός από πυρά ενστόλου.

 

Αυτήν την φορά, πρόκειται για τον Αντόνιο Μάρτιν, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από Αστυνομικό στο Μπέρκλεϊ, κοντά στο Φέργκιουσον, την ώρα που έμπαινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η περίπτωση του Μάρτιν δεν εμπεριέχει τα ηθικά ερωτηματικά άλλων περιστατικών, καθώς έστρεψε το όπλο του εναντίον των Αστυνομικών, με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν εναντίον του. Τον ισχυρισμό των Αρχών φαίνεται πως δικαιώνει και σχετικό βίντεο ασφαλείας που δημοσιοποιήθηκε από το CCTV. 

Πάντως, το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα την συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων στο πρατήριο υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με την Αστυνομία.  Την ίδια στιγμή, το hashtag #antoniomartin γινόταν όλο και πιο δημοφιλές στα Social Media.

Υπενθυμίζεται ότι το Μισούρι είναι το κέντρο των αντιδράσεων, καθώς πρόκειται για την περιοχή όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος Μάικλ Μπράουν, από το όπλο του Αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον.