Log in
A+ A A-

Έκρηξη στο Μανχάτταν - Διαρροή αερίου η πιθανότερη αιτία (Video)

Αγωνία για την τύχη των τραυματιών μετά την έκρηξη σε κατοικημένο κτίριο στο East Village του Μανχάτταν, η οποία οφείλεται πιθανότατα σε διαρροή φυσικού αερίου.  Δυο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ώρα ήταν 3:20 το μεσημέρι όταν η περιοχή του East Village σείστηκε από έναν δυνατό κρότο.  Μέσα σε λίγα λεπτά, ο ουρανός του ανατολικού Μανχάτταν καταλήφθηκε από πυκνούς καπνούς.  Επρόκειτο για έκρηξη η οποία έλαβε χώρα στο νούμερο 125 στην Second Avenue, στην συμβολή με την 7th Street.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Αρχές, υπάρχουν συνολικά 13 τραυματίες, τρεις όμως είναι αυτοί που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η έκρηξη ξεκίνησε από το εστιατόριο στο ισόγειο του κτιρίου και επεκτάθηκε γρήγορα στους πάνω ορόφους. Τελικώς, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, ολόκληρο το συγκρότημα κατέρρευσε.

Παρότι τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται, οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι όλα συνέβησαν εξαιτίας της διαρροής φυσικού αερίου.  

Στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, και αρχηγός της Αστυνομίας, Μπιλ Μπράττον.

Η Con Edisson διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή για παν ενδεχόμενο.  Ασφαλώς, οι συνειρμοί οδηγούν στο περσινό αντίστοιχο περιστατικό του Ανατολικού Χάρλεμ, όπου έχασαν την ζωή τους οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος Έλληνας Ανδρέας Παναγόπουλος.