Log in
A+ A A-

Ο Τραμπ στην... δίνη του κυκλώνα

Στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας για τις προκριματικές εκλογές των υποψηφίων προέδρων έρχεται και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτήν την φορά με αφορμή ένα δημοσίευμα εις βάρος του το οποίο οι δικηγόροι του θεώρησαν υποβολιμαίο και συκοφαντικό.

 

Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ της Daily Beast, το οποίο συντάχθηκε με αφορμή την πρόσφατη επίμαχη δήλωση του Τραμπ, ο οποίος συσχέτισε τους Μεξικανούς παράνομους μετανάστες με τα αυξημένα περιστατικά βιασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Ο δημοσιογράφος της Daily Beast, λοιπόν, επανέφερε στην δημοσιότητα μια υπόθεση με πρωταγωνιστή του Τραμπ από την περίοδο της δεκαετίας του '90, όταν είχε καταγγελθεί για βιασμό από την πρώτη του σύζυγο, Ιβάνα.  Στην καταγγελία της, η γυναίκα είχε κάνει λόγο για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από πλευράς του μεγιστάνα, για να αποσύρει την σχετική κατάθεση στην συνέχεια.

Σύμφωνα με την Daily Beast, όταν αναζητήθηκε ο νομικός εκπρόσωπος του Τραμπ, όχι μόνο δεν ήταν πρόθυμος να απαντήσει, αλλά ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, χρησιμοποιώντας γλώσσα του δρόμου που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει σε εκπρόσωπο πολιτικού.  

Μιλώντας στην Business Insider, ο δικηγόρος του Τραμπ κατηγόρησε την Daily Beast ότι ανέσυρε παλαιές και ανύπαρκτες κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι δεν υφίσταται βιασμός σε σύζυγο και πως η Ιβάνα εννοούσε ότι ο βιασμός ήταν ψυχολογικός.