Log in
A+ A A-

Ντιμπέιτ Δημοκρατικών: Στα σημεία... Χίλαρυ

Η Χίλαρυ Κλίντον ήταν αυτή που κέρδισε "στα σημεία" τις εντυπώσεις στο χθεσινό ντιμπέητ των Δημοκρατικών, το οποίο μεταδόθηκε από το CNN, σύμφωνα με την πλεονότητα των αναλύσεων στα Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις απόψεις που καταγράφηκαν από το CNN, η κ. Κλίντον υπήρξε πειστική, έδειξε αυτοπεποίθηση και, το κυριότερο, παρουσιάστηκε διαβασμένη και ετοιμόλογη όταν κλήθηκε να απαντήσει για τα θέματα που αποτελούν και τα κυριότερα αντεπιχειρήματα των αντιπάλων της ως προς την καταλληλότητά της: Δηλαδή το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, την προσυπογραφή της για την επέμβαση στο Ιράκ αλλά και την αλλαγή απόψεων που εξέφρασε για ζητήματα όπως ο γάμος των ομοφύλων και ο αγωγός Keystone XL.

Μάλιστα τονίστηκε πως το σημαντικότερο για την κ. Κλίντον ήταν ότι απέφυγε την μοιραία "γκάφα" που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξεκάθαρη πτώση των ποσοστών της, ενώ, στο σύνολο, θεωρείται ότι έπεισε περισσότερο ως μελλοντική πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως, η καλή εμφάνιση της Κλίντον δεν σημαίνει ότι ο βασικός αντίπαλός της, Μπέρνι Σάντερς, έχασε το παιχνίδι, θεωρείται όμως ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι τρεις συμμετέχοντες δεν κατάφεραν να φέρουν την βασική συνυποψήφιά τους σε δύσκολη θέση και να την εκθέσουν στο κοινό.

Καταλήγοντας, εκφράζεται η άποψη ότι ο Μπέρνι Σάντερς εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την Κλίντον, θεωρείται όμως πολύ πιθανό πως η διαφαινόμενη διατήρηση των δυνάμεών της ίσως αποθαρρύνει τελικά το νυν Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν από μια, έστω καθυστερημένη, είσοδο στην διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Βέβαια, αυτό που επισημαίνεται είναι πως, σε περίπτωση που τελικά επικρατήσει, η Κλίντον θα πρέπει να προετοιμαστεί για πολύ σκληρότερες και δύσκολες επιθέσεις από τον Ρεμπουπλικανό συνυποψήφιό της στις Προεδρικές Εκλογές σε σχέση με τους συντρόφους της Δημοκρατικούς στις προκριματικές.