Log in
A+ A A-

Παραμένει πρώτη η Χίλαρυ

Ξεκάθαρο προβάδισμα διατηρεί στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών η Χίλαρυ Κλίντον, στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τον ντιμπέιτ του CNN.

Παρόλα αυτά όμως, η κ. Κλίντον, η οποία κατά γενική ομολογία είχε την ισχυρότερη παρουσία στην αναμέτρηση, δεν κέρδισε επιπλέον υποστηρικτές αλλά διατήρησε τα – ούτως ή άλλως – υψηλά ποσοστά της.

Ειδικότερα, η Χίλαρυ Κλίντον συγκεντρώνει το 45% των ψηφοφόρων, ενώ ακολουθεί ο Μπέρνι Σάντερς με ποσοστό 29%. Στο 18% κινείται ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προς το παρόν αμφιταλαντεύεται για το κατά πόσον θα μπει στην κούρσα. Αντίθετα, οι άλλοι τρεις υποψήφιοι κινούνται σταθερά στο 1%.

Όπως εκτιμάται, σε περίπτωση που τελικά ο κ. Μπάιντεν δεν συμμετάσχει στην διαδικασία, θα κάνει σαφώς ευκολότερο το έργο της κ. Κλίντον, η οποία πιθανολογείται ότι θα εκτοξευθεί στο 56%, καθώς θα καρπωθεί την πλειοψηφία των υποστηρικτών του Αμερικανού Αντιπροέδρου.

Στην αντίπερα όχθη, το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμούν την κάθοδο Μπάιντεν έχει πέσει στο 47% από το 53% που βρισκόταν, ενώ το 61% των δηλωμένων θεατών του ντιμπέητ που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι ο κ. Μπάιντεν θα πρέπει να μείνει εκτός κούρσας.