Log in
A+ A A-

Ο ρατσιστής πελάτης και το φιλοδώρημα των 1200 δολαρίων

Αίσθηση και αποδοκιμασίες προκάλεσε η άρνηση ενός θαμώνα εστιατορίου στο Νιου Τζέρσεϋ να δώσει φιλοδώρημα στην σερβιτόρα επειδή, όπως έγραψε στην απόδεξη, δεν συμφωνεί με τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε στο Gallop Asian Bistro στο Bridgewater του New Jersey, με τον πελάτη να αφήνει μήνυμα στην σερβιτόρα Dayna Morales ότι "δυστυχώς δεν μπορώ να σας δώσω φιλοδώρημα γιατί δε συμφωνώ με το τρόπο ζωή σας και το πώς ζείτε".  Η νεαρή κοπέλα δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της, φωτογράφησε την απόδειξη και την ανήρτησε στο facebook.

Όπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις των φίλων της αλλά και όσων είδαν την φωτογραφία κατόπιν κοινοποίησης, ήταν σοβαρές. Όμως, οι χρήστες του facebook δεν έμειναν εκεί, καθώς άνοιξαν λογαριασμό paypal προκειμένου να συγκεντρώσουν το ποσό... του φιλοδωρήματος.

Τελικώς, μαζεύτηκαν 1200 δολαρία (!), τα οποία και περιήλθαν στην κατοχή της Dayna Morales η οποία, αν και δέχτηκε την προσβλητική συμπεριφορά από έναν μεμονωμένο πελάτη, κέρδισε την συμπάθεια και την εκτίμηση εκατοντάδων άλλων, και μάλιστα αγνώστων.