Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Γιατί δεν στέλνει στρατό στην Συρία

Απέκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το ενδεχόμενο μαζικής αποστολής Αμερικανών στρατιωτών για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της ομιλίας και συνέντευξης Τύπου μετά την συνάντηση των G20 στην Τουρκία.

Παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο κ. Ομπάμα προανήγγειλε εντατικοποίηση της ήδη υπάρχουσας στρατηγικής, η οποία περιλαμβάνει αεροπορικούς βομβαρδισμούς και συνδρομή στις επιχειρήσεις των τοπικών δυνάμεων, αλλά όχι δυναμικότερη εμπλοκή στις χερσαίες μάχες, υπενθυμίζοντας επίσης ότι, εκτός από το Παρίσι, το Ισλαμικό Κράτος έχει χτυπήσει στο Λίβανο, το Ιράκ και την Άγκυρα.

Μάλιστα, ο κ. Ομπάμα δικαιολόγησε την στάση του αυτή αναφερόμενος στην αποτυχία αντίστοιχων στρατηγικών του παρελθόντος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι τρομοκράτες θα επανέλθουν, εφόσον οι τοπικοί στρατοί και πληθυσμοί δεν δεσμεύονται για μάχη κατά του εξτρεμισμού.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι ο Αμερικανικός Στρατός θα έπρεπε να μπει στην λογική μόνιμης παρουσίας σε μια χώρα για να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

Αναφερόμενος στο θέμα των προσφύγων, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται το προσφυγικό με την παρουσία τζιχαντιστών στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφυγες είναι τα βασικά θύματα της φονικής μανίας του Ισλαμικού Κράτους.

Τέλος, απένειμε τα εύσημα στην Άνγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.