Log in
A+ A A-

Πρώην Αρχιμανδρίτης έκανε ομοφυλικό γάμο

Αίσθηση στον εκκλησιαστικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του ομοφυλοφιλικού γάμου ενός πρώην Αρχιμανδρίτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο λόγος για τον Ιωάννη Χαιρόπουλο από την Βοστώνη, ο οποίος παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον εκλεκτό της καρδιάς του, Ρίτσαρντ Κουκ. Ο Ιωάννης Χαιρόπουλος παραιτήθηκε από την ιεροσύνη το 2008, έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη πορεία , διατελώντας μεταξύ άλλων διάκονος του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου.

Βοηθός ιερεύς στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ καθώς και διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Σπυρίδωνα. Ο ίδιος ο Χαιρόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι τήρησε και με το παραπάνω τον όρκο της αγαμίας που περιελάμβανε ο ιεραρχικός τίτλος που έφερε, δικαιολογώντας εμμέσως πλην σαφώς την επιλογή του να αποχωρήσει.

Πάντως, πέρα από την συζήτηση για τις μετέπειτα σεξουαλικές του επιλογές, ο Ιωάννης Χαιρόπουλος έχαιρε εκτίμησης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να δωρίσει το νεφρό του, προκειμένου να σώσει ένα παιδί.

Σε κάθε περίπτωση, εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίασαν το γεγονός ότι μεταξύ των προσώπων που τον συνεχάρησαν ήταν και εν ενεργεία ιερείς, παρότι ο γάμος μεταξύ ομοφύλων δεν έχει εγκριθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία.