Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Προαναγγελλία χερσαίων επιχειρήσεων σε Ιράκ-Συρία

Την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία προανήγγειλε ουσιαστικά ο αμερικανός υπουργός Άμυνας μιλώντας στο CNBC από το Νταβός της Ελβετίας.

Η αμερικανική συμμαχία που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία πρέπει να ανακαταλάβει την Μοσούλη και τη Ράκκα και θα χρησιμοποιήσει «μπότες στο έδαφος» σε αυτή τη στρατηγική, ανέφερε ο Ας Κάρτερ, σε μια αναφορά που παρέπεμπε στην ανάπτυξη στρατευμάτων.

«Πρέπει να τους καταστρέψουμε σε εκείνες τις δύο περιοχές και θέλω να ασχοληθώ με αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο Κάρτερ, πιθανότατα θα χρειαστούν περισσότεροι στρατιώτες στο έδαφος για να υποστηρίξουν αυτούς που ήδη βρίσκονται εκεί, αλλά η κινητοποίηση τοπικών δυνάμεων αντί για την υποκατάστασή τους αποτελεί μέρος της στρατηγικής.

«Ψάχνουμε για ευκαιρίες να κάνουμε περισσότερα και θα υπάρξουν "μπότες στο έδαφος" -θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό- αλλά είναι ένα στρατηγικό ζήτημα αν θα ενεργοποιηθούν οι τοπικές δυνάμεις ώστε να εδραιωθούν, κι όχι να προσπαθήσουμε να τις αντικαταστήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

thetoc.gr