Log in
A+ A A-

Τους στοίχειωσε το "φάντασμα" του Τραμπ

Στην σκιά της απουσίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και της παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε σε κοντινή απόσταση διεξήχθη το χθεσινό ντιμπέητ των Ρεμπουπλικανών υποψηφίων στο FOX News.

Τεντ Κρουζ και Τζεμπ Μπους προσπάθησαν αρχικά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κάνοντας αιχμηρό χιούμορ για τον Τραμπ και την μη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ, προσπαθώντας όμως στην συνέχεια να τον βγάλουν από το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Εν μέσω αυτών των συνθηκών, τα βλέμματα έπεσαν κυρίως στους Τεντ Κρουζ και Μαρκ Ρούμπιο οι οποίοι ακολουθούν δημοσκοπικά τον Τραμπ και ιδίως τον πρώτο, ο οποίος, έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό από τους παρόντες, αποτέλεσε και τον κύριο στόχο των συνυποψηφίων του.

Παρότι σε γενικές γραμμές δεν θεωρείται ότι εκτέθηκε, ο Κρουζ έχασε την ψυχραιμία του και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι κάνουν προβοκατόρικες ερωτήσεις για να εκμαιεύσουν προσωπικές επιθέσεις μεταξύ υποψηφίων.

Μάλιστα, ήρθε σε δύσκολη θέση όταν η δημοσιογραφική ομάδα του FOX έκανε χρήση βίντεο παλαιότερων δηλώσεων των υποψηφίων, καθώς κλήθηκε να απαντήσει σε παλαιότερη τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό. Τζεμπ Μπους, Ραντ Πολ, Τζον Κέισικ και Κρις Κρίστυ είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους χωρίς να αποδομούνται επίμονα από τον Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να ακυρώσει τις τοποθετήσεις τους υπενθυμίζοντας τα χαμηλα ποσοστά τους.

Το σίγουρο είναι πως το ντιμπέιτ του FOX, λόγω της απουσίας Τραμπ, έχασε αρκετά σε τηλεθέαση, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στις μετρήσεις της Nielsen.