Log in
A+ A A-

Χίλαρυ - Σάντερς στο CNN

Την ευκαιρία να αντιπαραθέσουν τα επιχειρήματά τους σε μια ευρείας εμβέλειας τηλεοπτική αναμέτρηση θα έχουν απόψε η Χίλαρυ Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς, μέσω του Town Hall του CNN με τον Άντερσον Κούπερ.

Η τακτική αλλά και η ρητορική των δυο αντιπάλων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος – οι οποίοι είναι και τυπικά μόνοι τους μετά την αποχώρηση του Ο' Μάλεϊ – παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά και την αμφίρροπη μάχη της Άιοβα.

Όπως εκτιμάται, η κ. Κλίντον, γνωρίζοντας τις δυσκολίες αλλά και την καταγεγραμμένη υπεροχή του Σάντερς στο Νιου Χαμσαϊρ, θα επιχειρήσει να «επενδύσει» - εκμεταλευόμενη την ευρύτητα της τηλεοπτικής μετάδοσης – στις εθνικο-φυλεκτικές μειονότητες που θα κρίνουν τις επόμενες τηλεοπτικές αναμετρήσεις: τους Λατίνους που έχουν δύναμη στη Νεβάδα και τους Αφροαμερικανούς που κυριαρχούν στη Νότια Καρολίνα.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να αποδομήσει τις θέσεις του Σάντερς ως ωραίες στην θεωρία αλλά πρακτικά ανεφάρμοστες, εστιάζοντας ότι είναι η Δημοκρατική υποψήφια με το πραγματικά εφαρμόσιμο πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, έχοντας το πλεονέκτημα ενός ως επί το πλείστον φιλικού προς αυτόν κοινού, ο Σάντερς ενδέχεται να εντείνει τις επιθέσεις προς την κ. Κλίντον, επικεντρώνοντας στην συνδιαλλαγή της με μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς και επιχειρηματικούς κολοσσούς, η οποία την απομακρύνει ακόμη περισσότερο πολιτικά και κοινωνικά από τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να αμφισβητήσει την επικράτηση της κ. Κλίντον στην Άιοβα, με δεδομένη την οριακή διαφορά μεταξύ τους. Να αναφερθεί ότι ο Μπέρνι Σάντερς έχει κατηγορήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον προγραμματισμό των ντιμπέιτ σε χρονικά σημεία που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλή τηλεθέαση, λόγω των δημοφιλών ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων που συνήθως προβάλονται την ίδια ώρα.