Log in
A+ A A-

Τα παρελειπόμενα της τηλεοπτικής μάχης Κλίντον - Σάντερς

Στα... «πιστοποιητικά προοδευτικότητας» εστίασαν κυρίως Χίλαρυ Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς, κατά την διάρκεια της χθεσινής κοινής παρουσίας τους στο Town Hall με τον Άντερσον Κούπερ, για λογαριασμό του CNN.

Ενώπιον κοινού αλλά και εκατομμυρίων τηλεθεατών, Χίλαρυ και Σάντερς διατήρησαν τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσής τους, οι οποίοι έγιναν πιο έντονοι μετά την οριακή μάχη στην Άιοβα. Αναφερόμενος στην Κλίντον, ο Μπέρνι Σάντερς αναρωτήθηκε κατά πόσον θεωρεί τον εαυτό της «προοδευτικό» την στιγμή που υπερψήφισε το 2003 για τον πόλεμο στο Ιράκ, κερδίζει χρήματα από την Ουόλ Στριτ, πληρώνεται πλουσιοπάροχα για τις ομιλίες της και διατηρεί οικονομικές συναλλαγές με οργανισμούς όπως η Goldman Sachs.

Από την πλευρά της η κ. Κλίντον τόνισε ότι ο Σάντερς πιστεύει πως έχει την εξουσία να κρίνει πόσο προοεδευτικός είναι ο καθένας, κάτι που δεν την απασχολεί. Στην συνέχεια, δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου, ενώ επιχείρησε να γίνει πιο οικεία με το κοινό, φέρνοντάς το σε επαφή με στιγμές από την προσωπική της ζωή.

Σε ό,τι αφορά στην συγκατάθεση για τον πόλεμο στο Ιράκ, υπενθύμισε την παραδοχή της ότι «έκανε λάθος», ενώ ένοιωσε εμφανώς άβολα όταν κλήθηκε να απαντήσει για ζητήματα όπως η Goldman Sachs. Με δεδομένο ότι το Νιου Χαμσαϊρ βρίσκεται κοντά γεωγραφικά με το Βερμόντ, ο Σάντερς έχει σαφές πλεονέκτημα στην κάλπη της Κυριακής, προηγούμενος στις δημοσκοπήσεις με 55% έναντι 37% της κ. Κλίντον.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος τονίζει ότι παραμένει αουτσάιντερ στην εσωκομματική μάχη, εκφράζοντας την ευχή, εφόσον τελικά κερδίσει, να βρει απέναντί του τον Ντόναλντ Τραμπ.