Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Η Johnson & Johnson πληρώνει για αποζημίωση - "μαμούθ"

Το ποσό των 72 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση καλείται να καταβάλει η Johnson & Johnson στην οικογένεια μιας καρκινοπαθούς, η οποία ισχυριζόταν ότι αρρώστησε εξαιτίας της παρατεταμένης χρήσης προϊόντων talk της εταιρείας.

Πρόκειται για την Ζακλίν Φοξ από την Αλαμπάμα, η οποία χρησιμοποιούσε τα προϊόιντα "Baby Powder" και "Shower to Shower", μέχρι να παρουσιάσει κακοήθη όγκο στις ωοθήκες.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της γυναίκας παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων η Johnson & Johnson είχε εντοπίσει τους κινδύνους από την χρήση των προϊόντων της, αλλά δεν προχώρησε σε καμία προειδοποίηση ή επιδιόρθωση, εξαπατώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τους καταναλωτές. Έτσι, παρότι η Ζακλίν Φοξ έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, σε ηλικία 62 ετών, η οικογένειά της επέμεινε και έφτασε την διαδικασία έως το τέλος.

Πάντως, η απόφαση αυτή αποτελεί τορπίλη για την Johnson & Johnson, καθώς θα προταθεί ως δεδικασμένο για 60 ακόμη ανάλογες αγωγές καταναλωτών που ισχυρίζονται ότι προσβλήθηκαν από καρκίνο από την ίδια αιτία.