Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Με προβλήματα οι αναχωρήσεις του Thanksgiving λόγω κακοκαιρίας

Δύσκολη θα είναι η φετινή έξοδος του Thanksgiving, καθώς πολλά μεγάλα αεροδρόμια θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων, εξαιτίας των καταιγίδων και της εν γένει κακοκαιρίας που προβλέπεται για το εορταστικό τετραήμερο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, η Νέα Υόρκη, από τη νύχτα της Τετάρτης, ενδέχεται να αντιμετωπίσει βροχόπτωση ύψους 4-5 ιντσών και ανέμους ταχύτητας 45 με 50 μίλια την ώρα.  Αυτό σημαίνει ότι πολλές πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, η οποία και είναι η κατεξοχήν μέρα αναζώρησης, ενδέχεται να αναβληθούν ή να ακυρωθούν τελείως, αφού, για λόγους ασφαλείας, δεν θα είναι εύκολο να απογειωθούν τα αεροπλάνα.

Ήδη, ορισμένες εταιρείες, όπως η Delta και η Jet Blue, προχωρούν σε ελκυστικές προσφορές προς το επιβατικό κοινό, προκειμένου να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα αναχώρησής του, λόγω των προβλημάτων που αναμένονται.

Η κίνηση στα αεροδρόμια αναμένεται σημαντική, ενώ υπολογίζεται ότι και οδικώς θα υπάρξει μεγάλη μετακίνηση, αφού 43,5 εκατομμύρια Αμερικανοί θα διανύσουν, λόγω εκδρομής του Thanksgiving, τουλάχιστον 50 μίλια.