Log in
A+ A A-

Ρεμπουπλικανοί: Με το βλέμμα σε Οχάιο και Φλόριδα

Την σημαντικότερη - και ενδεχομένως τελευταία - ευκαιρία να ανακόψουν τον δρόμο του Ντόναλντ Τραμπ προς την προεδρική υποψηφιότητα θα έχουν οι ανταγωνιστές του στο κόμμα των Ρεμπουπλικανών, κατά τις αναμετρήσεις της "Σούπερ Τρίτης 3", σε Οχάιο και Φλόριδα.

Οι ιδιαιτερότητες των εν λόγω "μαχών" αφορούν, αρχικά, δυο από τους τέσσερεις υποψηφίους που μετρούν τις δυνάμεις τους στις πολιτικές τους έδρες: Από την μια πλευρά ο Τζον Κέισικ (Οχάιο) και από την άλλη ο Μάρκο Ρούμπιο (Φλόριδα), οι οποίοι δεν περιμένουν τίποτε περισσότερο παρά την επικράτησή τους στο "σπίτι" των βασικών ψηφοφόρων τους.  Άλλωστε, θεωρείται δεδομένο ότι μια ήττα θα σημάνει, αυτόματα, και το τέλος της κούρσας διεκδίκησης του χρίσματος για τους ίδιους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται τόσο στο Οχάιο, όσο και στην Φλόριδα. αφήνοντας πίσω τους Κέισικ και Ρούμπιο αντίστοιχα, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι δύσκολα θα απειληθεί εάν περάσει αλώβητος και από τις δυο Πολιτείες.  Αντίθετα, ο Μάρκο Ρούμπιο έχει άλλη άποψη.

"Πιστεύω ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφιός μας ο Τραμπ.  Άλλωστε, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο Τραμπ χρειάζεται το 60% των εναπομεινάντων αντιπροσώπων και ο Κρουζ το 75%.  Από πλευράς μου, θα κάνω τα πάντα για να μην λάβει το χρίσμα ο Ντόναλντ Τραμπ.  Θα είναι καταστροφή για το Ρεμπουπλικανικό Κόμμα και την συντηρητική παράταξη, καθώς θα ανοίξει τον δρόμο για μια σίγουρη νίκη της Χιλαρυ Κλίντον", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ρούμπιο ότι είναι "αδύναμος", ενώ αναφέρθηκε και στην στάση που τηρεί στο μεταναστευτικό, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι επιθυμεί να νομιμοποιήσει παράνομους μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου οι Ρεμπουπλικανοί αναμετρώνται σε Φλόριδα, Οχάιο, Βόρεια Καρολίνα, Μισσούρι και Ιλινόις.  Βάσει των σχετικών εκτιμήσεων, ο βασικός ανταγωνιστής του Τραμπ, Τεντ Κρουζ, θα επιδιώξει να κερδίσει κάποιες από τις τρεις τελευταίες, αναφέρεται όμως πως ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει έχει εκπονήσει τον ανάλογο σχεδιασμό για την τελική εκλογική αντεπίθεσή του σε συγκεκριμένες εκλογικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.