Log in
A+ A A-

Τέξας: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε φοιτητή

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 23χρονου φοιτητή στο Τέξας, ο οποίος επήλθε μετά από πυροβολισμό του από αστυνομικό, που είχε επιχειρήσει να τον ακινητοποιήσει λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

 

Ειδικότερα, οι συγγενείς και οι φίλοι του Robert Cameron Redus εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους, τονίζοντας ότι το θύμα δεν είχε δώσει δικαιώματα και πως δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η εμμονή του αστυνομικού να πυροβολήσει εναντίον του.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην Πανεπιστημιούπολη του University of Incarnate Word, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγο πριν ο φοιτητής πέσει νεκρός, ο αστυνομικός κάλεσε εκτάκτως ενισχύσεις.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο ένστολος που ενεπλάκη στο περιστατικό ονομάζεται Chris Carter και ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετ' αποδοχών, προκειμένου να διερευνηθεί εξονυχιστικά τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

O Robert Cameron Redus είχε αποφοιτήσει από την Baytown Christian Academy και σύντομα θα τελείωνε και το δεύτερο πτυχίο στο University of the Incarnate Word.