Log in
A+ A A-

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ομπάμα - Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Φιλοφρονήσεις και αμοιβαίες υποσχέσεις για συνεργασία αντήλλαξαν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον νεοκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στον Λευκό Οίκο.

Παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να αμφισβητήσει το κατά πόσον είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε τόνο και χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα έναν "πολύ καλό άνθρωπο", τονίζοντας ότι η συνομιλία τους διήρκησε πολύ περισσότερο από όσο προβλέπει το τυπικό σκέλος.

"Ήταν μια συνάντηση που φυσιολογικά θα κρατούσε γύρω στα δέκα λεπτά, αλλά με τον πρόεδρο συζητήσαμε για διάφορα θέματα σχεδόν για μιάμιση ώρα και θα μπορούσε να διαρκέσει για πολύ περισσότερο ακόμα", τόνισε ο Τραμπ, για να απευθυνθεί στην συνέχεια προς τον Ομπάμα.

"Κύριε Πρόεδρε, ήταν τιμή μου να βρεθώ μαζί σου και θα ήθελα πολύ να συναντηθούμε πολλές φορές ακόμα", ανέφερε ο Τραμπ απευθυνόμενος στον Ομπάμα, για να πει στους ρεπόρτερς ότι οι συμβουλές του Ομπάμα θα ήταν πολύ χρήσιμες για την προεδρική του θητεία.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα επεσήμανε ότι συζήτησε με τον επικείμενο διάδοχό του για "την εξωτερική και εσωτερική πολιτική" και πως είναι ενθαρρυντικό στοιχείο "η διάθεση του Ντόναλντ Τραμπ να συνεργαστεί κατά την παράδοση - παραλαβή της εξουσίας".

"Όπως είπα χθες, η νούμερο 1 προτεραιότητά μου για τους επόμενους δυο μήνες είναι να διασφαλίσω μια μετάβαση που θα συμβάλει στην επιτυχία του νεοεκλεγέντα προέδρου", για να καταλήξει, απευθυνόμενος στον Τραμπ πως "εάν πετύχεις, θα πετύχει και η χώρα".

Παράλληλα, ο κ. Ομπάμα ανέφερε πως η Μισέλ Ομπάμα υποδέχθηκε την Μελάνια Τραμπ και την ξενάγησε στον Λευκό Οίκο.

Στο τέλος, όταν οι ρεπόρτερς άρχισαν σωρηδόν ερωτήσεις και κάποιος ρώτησε τον κ. Ομπάμα αν θεωρεί ακόμη τον Τραμπ απειλή για την Δημοκρατία, ο Ομπάμα "ντρίμπλαρε" με χιούμορ, απευθυνόμενος στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο, παροτρύνοντάς τον να μην απαντά όταν αρχίζουν οι φωνές.