Log in
A+ A A-

Ορκωμοσία Τραμπ: Πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια τα μέτρα ασφαλείας

Στα 100 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται το κόστος των μέτρων ασφαλείας ενόψει της ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή και για τις δεκάδες διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

 

Σύμφωνα με τις παρούσες εκτιμήσεις, στην Ουάσιγκτον αναμένεται να καταφτάσουν περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι προκειμένου είτε να παρακολουθήσουν την ορκομωσία είτε να συμμετέχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις, είτε πρόκειται για πάρτυ, είτε για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.  Έτσι, αναμένεται να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ύψος 100 οικοδομικών τετραγώνων, προκειμένου η περιοχή να παραμείνει υπό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο.

Συνολικά, θα επιστρατευτούν 28000 άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας, του FBI, των Μυστικών Υπηρεσιών, του Λιμενικού και της τοπικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον, σε ένα από τα πιο αυστηρά και απαιτητικά σχέδια ασφαλείας των τελευταίων δεκαετιών.

Εκτός από τις δεδομένες διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ, θα υπάρξουν και αντίστοιχες κινητοποιήσεις από υποστηρικτές του, ως "απάντηση" στους ένθερμους πολέμιούς του, που σχεδιάζουν να εκδηλώσουν ένα πρωτοφανές, για τα αμερικανικά δεδομένα, κύμα διαμαρτυρίας.

Οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις που είναι γνωστές στους Αστυνομικούς φτάνουν τις 99, χωρίς να αποκλείεται να ανακοινωθούν κι άλλες μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Τέλος, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεων από τα τοπικά αεροδρόμια, η δραστηριότητα στα οποία θα περιοριστεί αναλόγως α) Την Πέμπτη από τη 1:30 μ.μ. μέχρι τις 6:30 μ.μ. β) Την Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.  Κατ' αυτό το διάστημα, θα απαγορευθεί αυστηρά η πτήση των καταγραφικών ελικοπτεριδίων τύπου Drone.