Log in
A+ A A-

Μίσιγκαν: Ύποπτος για τρομοκρατία ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο

Ως ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια ανακρίνεται από τις Αρχές ο Καναδο-Τυνήσιος δράστης της επίθεσης εναντίον Αστυνομικού στο Μίσιγκαν, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να συνδέεται άμεσα με κάποια οργάνωση.

Ειδικότερα, ο 49χρονος Αμόρ Φτουχί είναι μόνιμος κάτοικος Μόντρεαλ, ενώ είναι παντρεμένος και έχει παιδιά.  Οι συγκάτοικοί του στον Καναδά έχουν ήδη προσαχθεί και ανακρίνονται από την τοπική Αστυνομία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει κάποιος σύνδεσμος ή προηγούμενο για ενδεχόμενη τρομοκρατική δραστηριότητά του.

Πάντως, ο ίδιος ο Φτουχί, όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό, φώναξε το σύνθημα "Αλλαχού ακμπάρ", αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι η κίνησή του ήταν πράξη αντεκδίκησης για τους θανάτους μουσουλμάνων σε Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Από πλευράς του FBI ξεκαθαρίζεται ότι ο Φτουχί δεν διαθέτει στοιχεία τρομοκράτη ο οποίος εκπαιδεύτηκε από κάποια οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος και, επί του παρόντος, αντιμετωπίζεται ως "μοναχικός λύκος".

Παράλληλα όμως, δεν έχουν προκύψει ακόμη στοιχεία κατά πόσον έχει επιστρατευτεί ή ανέλαβε δική του πρωτοβουλία με την επίθεση στο αεροδρόμιο.

Ο ίδιος βέβαια έδειξε να περιμένει πως θα εκτελεστεί, καθώς αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Αστυνομικός που τον συνέλαβε δεν τον σκότωσε, προκειμένου να γίνει μάρτυρας.

Σε κάθε περίπτωση, μετά το περιστατικό, εντείνονται οι φόβοι για πιθανή απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας επί αμερικανικού εδάφους, ανάλογη με τις αντίστοιχες στην Ευρώπη.

Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ το αεροδρόμιο εκκενώθηκε προσωρινά για παν ενδεχόμενο.