Log in
A+ A A-

Τρεις νεκροί στην Φλόριδα - Φόβοι για περισσότερους

Τρεις είναι οι νεκροί που αποδίδονται, μέχρι αυτήν την στιγμή, στο πέρασμα του Τυφώνα Ίρμα από τη νοτιοδυτική Φλόριδα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία των Αρχών.

Όπως τονίζεται, πρόκειται για άτομα τα οποία φαίνεται πως αψήφισαν τις σχετικές προειδοποιήσεις και κινήθηκαν οδικώς την ώρα που το ιστορικά επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο βρισκόταν σε εξέλιξη.

Πάντως, εκφράζονται φόβοι ότι οι απώλειες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, αφού δεν έχει γίνει ακόμη επιτόπιος έλεγχος σε οικίες και άλλους χώρους, για ανθρώπους που ενδεχομένως να τραυματίστηκαν θανάσιμα ή να υπέστησαν προβλήματα παθολογικής φύσεως και να μην έγιναν αντιληπτοί.

Οι φόβοι αυτοί ενισχύονται από το γεγονός πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν εντολή, σε συγκεκριμένες περιοχές, να μην απαντάνε σε τηλεφωνήματα, καθώς η ένταση των ανέμων ήταν τέτοια που δεν θα επέτρεπε στα πληρώματα να μετακινηθούν και θα έθετε και την δική τους ζωή σε κίνδυνο.

Μάλιστα, ρεπορτάζ του CNN αναφέρει ότι υπήρξαν περιστατικά που αφορούσαν καρδιακές προσβολές ή κρούσματα δύσπνοιας τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστούν άμεσα, με την ανησυχία για την τύχη των ανθρώπων αυτών να είναι έντονη.